Descentralizare şi autonomie locală
Ascunde / Vizualizeaza antetul
Prima / Noutăţi / Anunţuri / Expoziţia foto „Grupurile vulnerabile în contextul reformei de descentralizare”
Expoziţia foto „Grupurile vulnerabile în contextul reformei de descentralizare”
17.01.2011  
   

Chişinău, 17 ianuarie 2011-------- Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată, implementat de Guvernul Republicii Moldova, cu asistenţa PNUD, UN Women şi a Guvernului Suediei continuă seria de expoziţii foto „Grupurile vulnerabile în contextul reformei de descentralizare", lansată la 10 decembrie 2010. În perioada 17-31 ianuarie 2011 expoziţia va fi vernisată în incinta Centrului Comercial MallDova, galeria Artium.

Expoziţia foto „Grupurile vulnerabile în contextul reformei de descentralizare" vine să elucideze în imagini problemele şi necesităţile grupurilor vulnerabile la care reforma de descentralizare trebuie să răspundă.

Susţinut de partenerii de dezvoltare, Guvernul Republicii Moldova a iniţiat procesul de descentralizare menit să îmbunătăţească viaţa populaţiei, în general, şi cea a grupurilor vulnerabile, în special. Prin reforma de descentralizare Guvernul doreşte să asigure tuturor şi, în primul rând, celor vulnerabili respectarea dreptului la servicii de calitate, dreptului de a participa în procesul de luare a deciziilor, la libera exprimare, la o viaţă mai bună.

Persoanele vulnerabile sunt adesea private de participarea deplină la viaţa socială, economică, culturală şi politică a societăţii fie din cauza caracteristicilor personale (vârstă, dizabilităţi, sărăcie), fie din cauza caracteristicilor sociale sau culturale (gen, religie, etnie, limbă). Femeile care fac parte din astfel de grupuri social excluse, discriminate şi marginalizate se confruntă frecvent cu un nivel ridicat de vulnerabilitate.

Expoziţia prezintă doar câteva secvenţe din realitatea noastră, dar sunt secvenţe reprezentative, ce ne determină să reacţionăm prompt, prin politici şi acţiuni adecvate.

Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) îşi exprimă recunoştinţa faţă de persoanele care au contribuit la realizarea acestei expoziţii, inclusiv asistenţi sociali, reprezentanţi ai ONG-urilor şi voluntari.

Fotograf: Igor Schimbător

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm, să contactaţi: Natalia Costaş, consultant comunicare PCDLI, tel.: (+373) 250 216, GSM: 069221141, E-mail: natalia.costas@un.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima / Noutăţi / Anunţuri / Expoziţia foto „Grupurile vulnerabile în contextul reformei de descentralizare”
 
 
Prima Contact Harta Abonare RSS
Tel. +373 22 25 05 83
Fax +373 22 25 05 81
Actualizat: 09.09.2013 // Vizitatori: 192019
Abonare noutăţi
Abonare      Dezabonare