Descentralizare şi autonomie locală
Ascunde / Vizualizeaza antetul
Prima / Noutăţi / Evenimente naţionale / Activitatea Delegaţiei RM la Congresul Consiliului Europei
Activitatea Delegaţiei RM la Congresul Consiliului Europei
29.03.2013  
  Accesări: 266 

În perioada 19-21 martie, Delegaţia Republicii Moldova la Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, a participat la cea de-a 24-a sesiune a Congresului, desfăşurată la Strasbourg, Franţa. Pe întreaga durată a sesiunii, membrii delegaţiei Republicii Moldova, s-au implicat activ în dezbaterea subiectelor discutate în cadrul sedinţelor, contribuind cu informaţii la tema cetăţeniei active, incluziunii sociale a romilor, ş.a. În cadrul acestor intervenţii s-a pus accent pe politicile promovate şi implementate de Guvernul Republicii Moldova, prezentînd practici de succes în domeniile respective. În aceeaşi perioadă, delegaţia RM la Congres a avut o întrevedere cu delegaţia Estoniei, discuţiile fiind axate pe stabilirea unui acord de colaborare între organizaţiile autorităţilor locale din cele două ţări, precum şi abordarea unor eventuale proiecte de colaborare.

În aceeaşi perioadă, la Strasbourg s-a aflat şi o delegaţie de 20 primari, membri ai Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, însoţiţi de către directorul executiv al CALM-ului. Membrii delegaţiei respective au asistat la şedinţele Congresului, au avut întrevederi cu Preşedintele Congresului şi Secretarul General, cu directorul Centrului de Expertiză al Consiliului Europei, precum şi au întreprins vizite de lucru la cîteva primării din apropierea oraşului Strasbourg.

Pe durata sesiunii Congresului, delegaţia naţională, în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei a organizat o expoziţie de caricatură cu genericul „Zîmbetul - o adevărată valoare a vieţii", un eveniment deosebit de important în afirmarea ţării noastre ca promotor al artei şi tinerelor talente, la inaugurarea căruia au participat: Președintele Congresului, Herwig van Staa, delegațiile naționale la Congres, misiunile diplomatice de la Strasbourg, Secretariatul CoE, precum şi reprezentanţi ai diasporei RM la Strasbourg. După inaugurarea expoziţiei, oaspeţii au avut posibilitatea să guste din produsele moldoveneşti.

 

La eveniment a participat şi autorul lucrărilor- Alexandru Plăcintă, un tînăr talentat din oraşul Ungheni, care a reuşit prin caricaturile sale să impresioneze  publicul şi să creeze o atmosferă prietenoasă pe durata întregii expoziţii.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima / Noutăţi / Evenimente naţionale / Activitatea Delegaţiei RM la Congresul Consiliului Europei
 
 
Prima Contact Harta Abonare RSS
Tel. +373 22 25 05 83
Fax +373 22 25 05 81
Actualizat: 09.09.2013 // Vizitatori: 193050
Abonare noutăţi
Abonare      Dezabonare