print
Prezentarea proiectului "Registrul de Stat al Actelor Locale"
27.05.2016
14584 Accesări

 

În perioada 17-24 mai 2016 Cancelaria de Stat a participat la evenimentele organizate la nivel regional (Forumul regional de business, organizat de compania Update Moldova). Participarea a fost o oportunitate de a prezenta inițiativa legislativă a Cancelariei de Stat în domeniul promovării și implementării principiului transparenței în procesul decizional la nivelul APL.

Astfel, evenimentele au avut loc în municipiul Bălți (17 mai), municipiul Chișinău (20 mai) și în or.Cahul (24 mai), la care reprezentanții Cancelariei de Stat au comunicat despre  "Registrul de Stat al Actelor Locale" - sistem informațional, care va fi creat pe baza platformei existente  www.actelocale.md, pentru a consitui o bază de date centralizată ale actelor Autorităților Publice Locale, a spori transparența în procesul decizional și a facilita accesul cetățenilor la informații cu caracter public.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții APL-urilor, cît și mediul de afaceri au susținut inițiativa legislativă a Cancelariei de Stat și o consideră binevenită. 

   

Copyright © 2024 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate