print
Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale
10.02.2016
2213 Accesări

 

Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului a inițiat discuțiile cu partenerii de dezvoltare, în portofoliul cărora se regăsește asistență pentru autoritățile administrației publice locale, cu scopul de a relansa un șir de inițiative și a îmbunătăți gestionarea programelor comune de dezvoltare locală.

În acest context, a avut loc întîlnirea de lucru cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), la care au participat managerii de programe: Monica Moldovanu, Olesea Cazacu, Zinaida Adam, Ghenadie Ivașcenco, Victor Draguțan.

În cadrul întrevederii au fost discutate rezultatele obținute în cadrul Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), care și-a finalizat activitatea recent. De asemenea, s-au evidențiat principalii factori, care au determinat numeroase restanțe la capitolul implementarea Strategiei Naționale de Descentralizare.

Pentru a reuși să dezvoltăm politici publice de calitate în domeniul consolidării autonomiei locale, descentralizării și dezvoltării locale, s-a convenit asupra unei agende de lucru comune. S-a atras atenția la importanța revitalizării Comisiei Paritare, a grupurilor sectoriale de descentralizare și la activități de consolidare a platformei de coordonare a asistenței externe în domeniul administrației publice locale.

Echipa PNUD Moldova a confirmat disponibilitatea pentru o colaborare fructuoasă și pentru asigurarea unui parteneriat durabil în toate domeniile prioritare: cooperarea intercomunitară, dezvoltarea economică a localităților, integrarea politicilor migraționale în conceptul de dezvoltare locală a comunităților, instruirea funcționarilor și aleșilor locali, consolidarea capacităților primăriilor pentru a presta servicii de calitate. 

 

Copyright © 2019 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate