Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Guvernul Republicii Moldova a oferit diplome de excelenţă pentru asigurarea unei guvernări locale democratice

Guvernul Republicii Moldova a oferit diplome de excelenţă pentru asigurarea unei guvernări locale democratice

   
imprimare
14.10.2011   9069 Accesări  

În cadrul Săptămânii Europene a Democraţiei Locale, Guvernul Republicii Moldova a oferit la trei localităţi din republică diplome de excelenţă pentru asigurarea bunei guvernări locale în beneficiul cetăţenilor. Diplomele au fost acordate în cadrul Conferinţei Naţionale „Rolul APL în asigurarea Drepturilor Omului şi Egalităţii de Gen la nivel local", desfăşurate joi, 13 octombrie 2011, la Chişinău.  

Diplome de excelenţă au primit primăriile comunelor Mândreşti din raionul Teleneşti,  Târnova din raionul Edineţ şi Porumbeşti, raionul Cantemir. Anatol Onceanu, Secretar General Adjunct al Guvernului, a declarat în cadrul evenimentului că cele trei localităţi au demonstrat că sunt un exemplu bun de urmat pentru alte comunităţi din republică. „În Republica Moldova avem foarte mulţi reprezentanţi ai comunităţilor locale, preşedinţi de raioane, consilieri municipali, orăşeneşti, săteşti, primari - care îşi onorează cu destoinicie obligaţiunile, au succese remarcabile în activitatea lor, au realizat foarte multe proiecte pentru comunităţile lor, au fost aleşi în câteva rânduri în funcţiile de primari locali", a menţionat Anatol Onceanu.

Potrivit Victoriei Cujba din cadrul Cancelariei de Stat, Direcţia politici de descentralizare, autorităţile publice locale desemnate au fost evaluate de către Cancelaria de Stat şi partenerii de dezvoltare - PNUD, UN Women şi Guvernul Suediei, în cadrul Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată - în baza câtorva criterii. Astfel, principalele criterii au fost - participare comunitară, managementul strategic al administraţiei locale, abordarea bazată pe drepturile omului în dezvoltarea locală, mobilizarea comunităţii, inclusiv a grupurilor vulnerabile, în implementarea iniţiativelor locale, parteneriatele autorităţilor publice locale cu societatea civilă. 

 

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2024 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 2311470 |  ieri: 1366 |  azi: 742 |  Online: 12
 
Abonare noutăţi