Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Cancelaria de Stat lansează un portal electronic dedicat reformei de descentralizare

Cancelaria de Stat lansează un portal electronic dedicat reformei de descentralizare

   
imprimare
25.08.2010   1893 Accesări  

25 august 2010, Chişinău

Cancelaria de Stat lansează pagina electronică oficială www.descentralizare.gov.md, creată în vederea asigurării transparenţei decizionale şi facilitării accesului la informaţii tuturor părţilor interesate privind prioritatea de descentralizare, asumată de Guvernul Republicii Moldova prin Programul de activitate.

Noul portal electronic are drept scop informarea factorilor de decizie şi publicului larg despre etapele, aspectele de organizare şi arhitectura instituţională a procesului de descentralizare, precum şi despre politicile elaborate în domeniul descentralizării la nivel naţional şi internaţional, alte informaţii relevante. 

Prin lansarea paginii electronice www.descentralizare.gov.md Cancelaria de Stat îşi propune atât informarea şi asigurarea unui schimb activ de idei privind reforma de descentralizare, cât şi mobilizarea participării în procesul de descentralizare a tuturor partenerilor din cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale de toate nivelurile, societăţii civile, mediului academic/ştiinţific şi altor actori interesaţi de reforma de descentralizare.

Interfaţa electronică conţine mai multe secţiuni care permit o navigare uşoară, o informare completă, într-un limbaj accesibil, şi un grad ridicat de interactivitate cu vizitatorii site-ului. Interactivitatea interfeţei online este pusă în valoare şi de formularul electronic de contact ce constituie o modalitate în plus de intrare în dialog cu angajaţii Direcţiei politici de descentralizare din cadrul Cancelariei de Stat, responsabilă de elaborarea şi administrarea paginii web. Astfel, vizitatorii sunt încurajaţi să transmită sugestii, observaţii sau să adreseze întrebări cu ajutorul formularului de contact, fiind siguri că vor putea obţine răspuns în scurt timp.

„Principalul scop al descentralizării este de a oferi servicii publice de mai bună calitate, la un preţ mai redus, concomitent cu modernizarea structurilor care furnizează aceste servicii. Descentralizarea pleacă de la premisa că autorităţile administraţiei publice locale sunt mai în măsură să răspundă necesităţilor cetăţenilor, cunoscând mai profund problemele lor, dar şi cele mai bune căi pentru rezolvarea lor. În fond, descentralizarea înseamnă apropierea deciziei de cetăţean. Tocmai din acest motiv, este oportună şi necesară participarea tuturor actorilor în procesul de descentralizare, site-ul www.descentralizare.gov.md urmând să devină în acest sens o platformă eficientă de informare şi de dezbateri pentru toţi cetăţenii şi factorii de decizie", a spus Victor Bodiu, Ministru de Stat, cu ocazia lansării noului portal electronic. „Sperăm că noul site va deveni un instrument de comunicare util şi la îndemâna tuturor cetăţenilor, pentru care, de fapt, şi se realizează reforma de descentralizare", a mai menţionat Victor Bodiu.           

Pagina electronică www.descentralizare.gov.md a fost creată cu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), implementat de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu PNUD Moldova, UNIFEM şi Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională. Scopul Programului este de a asista Guvernul Republicii Moldova în procesul de descentralizare şi guvernare locală. De asemenea, PCDLI sprijină efortul Guvernului de a asigura o dezvoltare durabilă prin politici şi servicii adecvate la nivel local şi regional implementate de autorităţile publice locale în mod participativ, transparent şi responsabil.

[PDF] Descarcă scrisoarea de lansare a paginii WEB http://www.descentralizare.gov.md

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2019 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 725707 |  ieri: 280 |  azi: 46 |  Online: 4
 
Abonare noutăţi