Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale

Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale

   
imprimare
10.02.2016   3720 Accesări  

 

Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului a inițiat discuțiile cu partenerii de dezvoltare, în portofoliul cărora se regăsește asistență pentru autoritățile administrației publice locale, cu scopul de a relansa un șir de inițiative și a îmbunătăți gestionarea programelor comune de dezvoltare locală.

În acest context, a avut loc întîlnirea de lucru cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), la care au participat managerii de programe: Monica Moldovanu, Olesea Cazacu, Zinaida Adam, Ghenadie Ivașcenco, Victor Draguțan.

În cadrul întrevederii au fost discutate rezultatele obținute în cadrul Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), care și-a finalizat activitatea recent. De asemenea, s-au evidențiat principalii factori, care au determinat numeroase restanțe la capitolul implementarea Strategiei Naționale de Descentralizare.

Pentru a reuși să dezvoltăm politici publice de calitate în domeniul consolidării autonomiei locale, descentralizării și dezvoltării locale, s-a convenit asupra unei agende de lucru comune. S-a atras atenția la importanța revitalizării Comisiei Paritare, a grupurilor sectoriale de descentralizare și la activități de consolidare a platformei de coordonare a asistenței externe în domeniul administrației publice locale.

Echipa PNUD Moldova a confirmat disponibilitatea pentru o colaborare fructuoasă și pentru asigurarea unui parteneriat durabil în toate domeniile prioritare: cooperarea intercomunitară, dezvoltarea economică a localităților, integrarea politicilor migraționale în conceptul de dezvoltare locală a comunităților, instruirea funcționarilor și aleșilor locali, consolidarea capacităților primăriilor pentru a presta servicii de calitate. 

 

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2021 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 1146219 |  ieri: 925 |  azi: 464 |  Online: 31
 
Abonare noutăţi