Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Cabinetul de miniştri, condus de Valeriu Streleț, a avut astăzi prima întâlnire cu preşedinţii de raioane

Cabinetul de miniştri, condus de Valeriu Streleț, a avut astăzi prima întâlnire cu preşedinţii de raioane

   
imprimare
25.08.2015   1381 Accesări  

 

În mesajul său de salut, Prim-ministrul a subliniat importanța unei colaborări strânse dintre Guvern și conducerea tuturor raioanelor, pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă localitățile Republicii Moldova.

„Din anul 1992, Republica Moldova nu a avut o perioadă mai complicată decât este acum. Prin acțiunile pe care urmează să le realizăm împreună, să ne asumăm responsabilitatea în fața cetățenilor și, fie vom culege succesele și recunoștința acestora, fie vom înfrunta reproșurile", a declarat Valeriu Streleț.

Şeful Executivului le-a recomandat acestora să constituie, cât mai rapid, Asociaţia preşedinţilor de raioane, ceea ce va consolida comunicarea şi va duce la o colaborare mult mai eficientă cu autorităţile centrale.

De asemenea, Șeful Cabinetului de miniștri a subliniat și necesitatea reformei administrației publice centrale și locale. „Am ajuns la limita la care funcția publică nu este atractivă pentru profesioniștii buni, care pot contribui la dezvoltarea țării", a adăugat Prim-ministrul Valeriu Streleț.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre asigurarea unei bune funcționări a consiliilor raionale și cooperarea cu autorităţile centrale, formarea bugetelor locale pentru anul 2016, dar și gestionarea finanțelor publice după principiile bunei guvernări - transparent și eficient. Printre alte subiecte puse în discuţie au fost nivelul de pregătire al instituțiilor de învățământ pentru anul de studii 2015-2016, precum și  implicarea în organizarea sărbătorilor naționale „Ziua independenței" și „Limba noastră".

Interlocutorii au convenit ca astfel de întrevederi să fie desfăşurate lunar și în funcție de necesități.

 

 

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2019 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 726503 |  ieri: 133 |  azi: 86 |  Online: 4
 
Abonare noutăţi