Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Consultări publice pe marginea proiectelor de lege și hotărîre de Guvern cu privire la Registrul electronic de Stat al actelor locale

Consultări publice pe marginea proiectelor de lege și hotărîre de Guvern cu privire la Registrul electronic de Stat al actelor locale

   
imprimare
30.09.2014   1119 Accesări  

 

La 30 septembrie, Cancelaria de Stat în comun cu Programul USAID Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător (BRITE) au organizat consultări publice pe marginea proiectelor de lege și hotărîre de Guvern cu privire la Registrul electronic de Stat al actelor locale.

      La discuții au fost invitați și au luat parte reprezentanții din cadrul ministerelor de resort, autorităților publice locale de nivelul I și II, șefii Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat și specialiștii responsabili din cadrul acestora.

      Organizarea dezbaterilor publice a avut scopul de a remarca problema transparenței atît în activitatea autorităților publice locale, cît și în activitatea Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, ca subiecții de control administrativ.

      Secretarul general adjunct al Guvernului, Serghei Palihovici, a subliniat importanța promovării și implementării proiectelor în cauză. În context, a fost menționată necesitatea creării unei baze de date centralizate a actelor locale întru asigurarea evidenței stricte, stimulării și facilitării aplicării tehnologiilor informaționale și uniformizării cerințelor față de APL în vederea  plasării  actelor și asigurării accesului populației la informație. 

       Participanțili la dezbateri și-au expus poziția vizavi de proiecte, susținînd inițiativa. Totodată, instituțiile și autoritățile interesate au fost îndemnate să se implice activ în definitivarea proiectelor, înaintînd propuneri de îmbunătățire a acestora. 

        

 

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2019 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 725707 |  ieri: 280 |  azi: 46 |  Online: 4
 
Abonare noutăţi