Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Șase localități din raionul Briceni s-au asociat pentru crearea unei întreprinderi moderne de servicii comunale

Șase localități din raionul Briceni s-au asociat pentru crearea unei întreprinderi moderne de servicii comunale

   
imprimare
22.09.2014   1430 Accesări  

 

Localităţile Lipcani, Criva, Drepcăuți, Hlina, Șirăuți şi Slobozia-Șirăuți din raionul Briceni vor beneficia de un serviciu multifuncțional de prestare a serviciilor comunale, care va fi creat în bază de cooperare intercomunitară. Serviciul va fi dezvoltat graţie unui grant de 100,000 USD oferit de Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrat, implementat de PNUD Moldova și UN-Women cu sprijinul financiar al Danemarcei.

Serviciul multifuncțional va fi prestat de întreprinderea municipală „Comprod Lipcani", pentru care va fi procurat un buldoexcavator şi echipamente speciale. Aceasta va furniza următoarele servicii: de întreținere şi deszăpezire a drumurilor şi spaţiilor publice, de amenajare a gunoiştilor, de întreținere a reţelelor electrice şi alte servicii comunale.

Beneficiari direcţi ai serviciilor vor fi 13 807 persoane, locuitori ai celor şase sate, dintre care 7330 femei şi 6477 bărbaţi. Serviciile întreprinderii municipale vor putea fi prestate şi în localităţile învecinate. Astfel, întreprinderea va soluţiona problema amenajării gunoiştilor neautorizate, a curăţării și întreținerii drumurilor și altor servicii comunale.

Acesta este unul din cele 10 proiecte de cooperare intercomunitară implementate în mai multe raioane din Republica Moldova de către Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată, care oferă în acest sens granturi cu o valoare totală de 1 milion dolari SUA.

Cooperarea intercomunitară este un instrument nou în administraţia publică locală din Moldova, ce prevede colaborarea mai multor primării în vederea prestării unor servicii publice. Mecanismul este o soluţie utilă în special pentru localităţile mici, cu mai puţin de 5 000 de locuitori, care nu dispun de resurse suficiente atât financiare cât și administrative. 

 

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2019 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 726140 |  ieri: 213 |  azi: 58 |  Online: 3
 
Abonare noutăţi