Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Valorificarea potenţialului femeilor din Moldova pentru accelerarea creşterii economice - subiectul întîlnirii cu Ambasadoarea Suediei în Moldova

Valorificarea potenţialului femeilor din Moldova pentru accelerarea creşterii economice - subiectul întîlnirii cu Ambasadoarea Suediei în Moldova

   
imprimare
11.06.2013   2590 Accesări  

 

Delegaţia moldovenească la conferinţa internaţională dedicată dezvoltării economice şi egalităţii de gen, desfăşurată la 12-15 mai 2013, în oraşul Stockholm, Suedia, s-a întîlnit la Chişinău cu E.S. dna Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, pentru a discuta impresiile şi rezultatele obţinute în urma evenimentului. La întrevederea cu diplomata suedeză au participat Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti, Natia Cherkezishvili şi Veaceslav Balan din biroul moldovenesc al UN Women, Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare", şi Victoria Cujba, şefa Direcţiei politici de descentralizare a Cancelariei de Stat.

 

Participanţii la discuţie au reiterat importanţa abilitării femeilor pentru asigurarea creşterii economice a ţării noastre, având în vedere ponderea mai mare a femeilor în totalul populaţiei. De asemenea, au fost evidenţiate unele provocări cu care se confruntă actualmente autorităţile administraţiei publice locale în integrarea segmentului Drepturilor Omului şi Egalităţii de Gen, în special în ce priveşte consolidarea capacităilor femeilor, pentru a contribui la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

 

În acelaşi timp, membrii delegaţiei moldoveneşti au remarcat calitatea înaltă a studiilor prezentate în cadrul conferinţei de la Stockholm, şi au reconfirmat necesitatea aplicării unor abordări noi în elaborarea politicilor publice în Republica Moldova, cu accent pe componenta economică. Şi asta deoarece experienţa statelor prospere din punct de vedere economic demonstrează legătura direct proporţională dintre creşterea economică durabilă şi asigurarea egalităţii de gen.

 

Participanţii au pledat pentru înaintarea unor iniţiative de sensibilizare a factorilor de decizie din Moldova asupra acestui subiect, iar dna Ambasadoare Tersman şi-a reconfirmat disponibilitatea deplină de a susţine şi promova iniţiativele curajoase care ar conduce la implicarea femeilor în procesul de luare a deciziilor şi ar asigura condiţii adecvate pentru angajarea plenară a acestora în cîmpul muncii.

 

Doamna Ambasadoare a predispus echipa la o discuţie amiabilă şi a dat tonul unei întilniri colegiale, care urmează a se dezvolta într-o platformă de discuţii şi eventuale iniţiative de valorificare a potenţialului femeilor pentru sporirea creşterii economice a Republicii Moldova. 

 

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2019 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 726496 |  ieri: 133 |  azi: 80 |  Online: 4
 
Abonare noutăţi