Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale

Naţionale

Realizările în domeniul integrării migrației în dezvoltarea locală discutate în cadrul şedinţei Consiliului coordonator al Proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”
La şedinţa consiliului coordonator al proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală” (MiDL) s-au discutat realizările, dar şi activităţile planificate pînă la finele anului în curs. Întrunirea a fost prezidată de Valentin Guznac, Secretar General adjunct al Guvernului Republicii Moldova.
21.10.2016   8367 Accesări   
La Chișinău a fost semnată Foaia de parcurs privind democrația locală și regională în Republica Moldova.
În perioada 06-08 iulie 2016, în Republica Moldova se află în vizită delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), din care fac parte Jean-Claude Frecon, președintele CALRE, Philippe Receveur, Preşedintele a Comisiei de monitorizare a CALRE, Jean Philippe BOZOULS Director interimar al CALRE, Francis LEC, Membru al Comisiei de monitorizare precum și secretarul Comisiei de monitorizare, Stephanie Poirel.
07.07.2016   11268 Accesări   
   
Cabinetul de miniştri a aprobat Strategia de reformare a administraţiei publice
Guvernul a aprobat, astăzi, Strategia privind reforma administraţiei publice pentru anii 2016 – 2020. Documentul asigură modernizarea instituţiilor de stat şi creează premisele necesare pentru dezvoltarea sustenabilă şi durabilă a Republicii Moldova.
06.07.2016   9670 Accesări   
Prezentarea proiectului "Registrul de Stat al Actelor Locale"
În perioada 17-24 mai 2016 Cancelaria de Stat a participat la evenimentele organizate la nivel regional (Forumul regional de business, organizat de compania Update Moldova). Participarea a fost o oportunitate de a prezenta inițiativa legislativă a Cancelariei de Stat în domeniul promovării și implementării principiului transparenței în procesul decizional la nivelul APL.
27.05.2016   11102 Accesări   
   
Aleșii locali și primarii pot învăța de la distanță cum să administreze treburile publice locale
Platforma pentru instruirea la distanță a aleșilor locali a fost lansată pe 25 mai 2016 la un eveniment desfășurat la Academia de Administrare Publică. Acest instrument inovativ de e-learning a fost elaborat de Academie cu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată şi este disponibil la http://ddp.aap.gov.md.
25.05.2016   9361 Accesări   
Republica Moldova a fost reprezentată la reuniunea Comitetului European pentru Democraţie şi Guvernare
Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac a participat la cea de-a V-a şedinţă plenară a Comitetului European pentru Democraţie şi Guvernare (CDDG), care a avut loc în perioada 19-20 mai curent, la Strasbourg.În cadrul reuniunii, Secretarul general adjunct al Guvernului a împărtăşit experienţa Republicii Moldova în promovarea guvernării democratice.
24.05.2016   10312 Accesări   
   
Proiectul Strategiei de reformă a Administrației publice pentru anii 2016-2020
Proiectul Strategiei de reformă a Administrației publice pentru anii 2016-2020
12.05.2016   3525 Accesări   
Şedinţa de totalizare a activităţii Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat pentru anul 2015
Marți, 5 aprilie curent, la Ungheni a avut loc ședinţa de totalizare a activităţii Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat pentru anul 2015, la care a participat conducerea Cancelariei de Stat – Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului, și responsabilii din cadrul Direcției Generale Politici de Descentralizare și Administrare Locală (Victoria Cujba, Șef Direcție Generală, Vladislav Sîrbu, Șef Direcție Control Administrativ).
05.04.2016   3648 Accesări   
   
Comisia Paritară pentru Descentralizare a analizat implementarea prevederilor Strategiei Naționale de Descentralizare
Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci a prezidat, astăzi, ședința Comisiei Paritare pentru Descentralizare, la care au participat reprezentanţi ai Ministerelor Economiei, Educației, Finanțelor, Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Mediului, Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, precum şi primari, președinți de raioane, reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova.
31.03.2016   3385 Accesări   
Realizările în domeniul integrării Migrației în dezvoltarea locală discutate în cadrul şedinţei Consiliului coordonator al Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală”
Întrunirea a fost prezidată de Valentin Guznac, Secretar General adjunct al Guvernului Republici Moldova. Guznac a informat membrii Consiliului despre măsurile întreprinse pentru impulsionarea continuării reformelor pe segmentul administrației publice centrale și locale: „A fost re-lansată activitatea Consiliului național pentru reforma administrației publice. Intervențiile proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL) sunt în conformitate cu prioritățile Programului de Acțiune 2016-2018 al Guvernului Republicii Moldova care prevăd implementarea unei abordări integrate privind migrația și diaspora la nivel central și local. Pentru implementarea acestor priorități, Guvernul Republicii Moldova a aprobat, pe 24 februarie 2016, Strategia națională ”Diaspora-2025” și Planul de acțiuni pentru anii 2016-2018 privind implementarea acesteia”.
16.03.2016   2973 Accesări   
   
Primarii învață să implice migranții în dezvoltarea localităților
Primarii din 25 de localități din Republica Moldova au învățat din experiența altor colegi cum să implice migranţii în dezvoltarea localităților de baștină. O vizită de studiu de acest fel a fost organizată în perioada 25-26 februarie de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, în cadrul proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală”.
01.03.2016   7009 Accesări   
De la primari – pentru primari: primul set de produse video despre dezvoltarea locală
Cele mai bune experienţe în domeniul dezvoltării locale sunt transpuse în primul set de produse video destinat primarilor din Moldova.Principalele domenii de dezvoltare locale precum: Asigurarea unor servicii de calitate; Dezvoltarea economică locală, Participare cetăţenească şi Transparenţa decizională sunt descrise cu studii de caz într-un format ușor accesibil și inovativ.
29.02.2016   4198 Accesări   
   
Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale
Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului a inițiat discuțiile cu partenerii de dezvoltare, în portofoliul cărora se regăsește asistență pentru autoritățile administrației publice locale, cu scopul de a relansa un șir de inițiative și a îmbunătăți gestionarea programelor comune de dezvoltare locală.
10.02.2016   3561 Accesări   
Întîlnirea Domnului Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului cu reprezentanții Congresului Autoritățior Locale din Moldova
La inițiativa Domnului Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului, a avut loc întîlnirea de lucru cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), la care au participat: Tatiana Badan, Președinta CALM, Viorel Furdui, Director executiv CALM, Tatiana Țurcan, vicepreședinta CALM, primar s. Vinogradovca, raionul Taraclia, Tatiana Gorgan, primar s. Sarata-Nouă, raionul Leova, Alexandru Osadci, expert CALM.
10.02.2016   3014 Accesări   
   
Mesaj de felicitare al Secretarului General Adjunct a Guvernului, Valentin Guznac, cu ocazia Zilei profesionale a autonomiei locale și lucrătorului APL
Stimați colegi din autorităţile administraţiei publice locale,Cu ocazia Zilei profesionale a Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală, vă adresez sincere felicitări și urări de bine!Guvernul Republicii Moldova exprimă recunoştinţa, aprecierea şi sprijinul pentru autorităţile publice locale. Este un gest extrem de necesar mai ales în aceste timpuri dificile, cînd volumul problemelor cu care vă confruntaţi zi de zi este mult mai mare decît resursele de care dispuneţi.
01.02.2016   3568 Accesări   
   
               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2021 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 1087038 |  ieri: 940 |  azi: 24 |  Online: 13
 
Abonare noutăţi