Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale

Naţionale

Rezoluția adoptată în cadrul Conferinței Internaționale cu genericul "Descentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova"
REZOLUȚIA CONFERINȚEI INTERNAȚIONALEDescentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova Palatul Republicii, mun. Chișinău, 17-18 decembrie 2015 Noi, participanții la Conferința Internațională “Descentralizarea – calea spre modernizarea Republicii Moldova”, Pornind de la faptul că administraţia publică locală reprezintă un element esențial pentru funcționarea
21.12.2015   3508 Accesări   
Reforma de descentralizare - un obiectiv important al Guvernului
Conferința internațională cu genericul "Descentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova" a reunit, la Chișinău, peste 300 de reprezentanţi ai administraţiei publice centrale și locale, parteneri de dezvoltare și experţi internaţionali.
18.12.2015   3561 Accesări   
   
Prima întâlnire a primarilor parteneri ai Proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală
Primarii parteneri ai Proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală au participat la prima întâlnire din cadrul Proiectului.Sergiu Ceauș, Secretar General adjunct al Guvernului a ţinut să felicite primarii cu faptul că localităţile pe care le reprezintă au fost selectate în calitate de partenere ale Proiectului. „Guvernul Republicii Moldova mizează foarte mult pe suportul cetăţenilor plecaţi la muncă peste hotare. Utilizarea acestui potenţial nu este posibilă în deplină măsură mizând doar pe remitenţe. Acesta este un proces complex care necesită implicarea autorităţilor centrale, dar şi locale în a stimula concetăţenii noştri să fie parte a dezvoltării locale. Sunt sigur că prin intermediul acestui proiect va fi dat start unor modele de dezvoltare locală cu suportul migranţilor”, a declarat Ceauş.
04.12.2015   3646 Accesări   
În atenția Autorităților Publice Locale
Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) invită la evenimentul proiectului DISCUS - Platformă de discuţii privind problemele de dezvoltare a societăţii informaţionale.Seminarul cu tematica: Soluţii TIC pentru Servicii Publice Locale (Aspecte Practice) va avea loc în perioada 24 - 25 Noiembrie, la Chişinău (Institutul Muncii, Sala de Conferinţe, etaj 1, cu începere de la ora 09.30).La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului guvernamental, ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi reprezentanţi ai administraţiilor locale din Republica Moldova. Se planifică mai multe prezentări ale experţilor naţionali precum şi ale celor din ţările Visegrad, lucru în echipe asupra posibilelor planuri de acţiuni pentru e-servicii locale.Vom fi onoraţi să fiţi prezenţi la evenimentul proiectului DISCUS, organizat de IDSI, sau să delegaţi un reprezentant al autorităţii Dvs.
18.11.2015   3525 Accesări   
   
Forum regional pentru transfer de bune practici în domeniul cooperării intercomunitare
”Unde-s mulți, puterea crește”, asta și-au zis primarii din satele Ciuciuleni, Drăguşenii Noi, Paşcani şi Secăreni din raionul Hînceşti şi-au unit eforturile. La începutul anului 2015 aceste patru localități au înființat Întreprinderea intercomunitară (ICI) de servicii comunale Ciuciuleni. Edilii spun că în așa fel ei pot soluționa mai eficient și prompt problema întreţinerii şi deszăpezirii drumurilor la nivel local. Acest exemplu urmează să fie replicat și în alte localități.
10.11.2015   3583 Accesări   
Primarii din Moldova vor administra mai eficient treburile locale
Primarii din Republica Moldova vor administra mai eficient treburile locale după ce vor beneficia de cursuri de instruire pentru aleşii locali, organizate de Academia de Administrare Publică cu suportul Programului comun de dezvoltare locală integrată.
04.11.2015   5506 Accesări   
   
Primari din R. Moldova au împărtăşit experienţa de a decide transparent
Primari din localităţi partenere a Programului comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) au împărtăşit experienţa de a decide transparent. Toate acestea în cadrul evenimentului de lansare a Săptămânii transparenţei care este marcată în R. Moldova în perioada 12-18 octombrie în contextul Săptămânii Europene a Democrației Locale.
12.10.2015   2365 Accesări   
Lansarea săptămînii transparenţei sub genericul: „Trăind împreună în societăți multiculturale: respect, dialog, interacțiune”
Sub auspiciul Cancelariei de Stat, în colaborare cu Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), sunt lansate mai multe evenimente, reunite în cadrul Săptămînii transparenței, preconizată în perioada Săptămînii Europene a Democrației Locale (SEDL), marcată anual în toate statele membre ale comunității europene în preajma datei de 15 octombrie.
09.10.2015   1690 Accesări   
   
Eroii campaniei „Priveşte. Ascultă. Înţelege” au fost decernaţi de ONU
Primari, jurnalişti, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi partenerilor de dezvoltare au făcut bilanţul campaniei „Priveşte. Ascultă. Înţelege”, la un eveniment festiv desfăşurat de Organizaţia Naţiunilor Unite în Moldova (ONU). ONU a susţinut în calitate de partener acest proiect jurnalistic de anvergură, marca Radio Europa Liberă. Campania a avut loc în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente.
11.09.2015   2209 Accesări   
Conferința Internațională cu genericul „Consolidarea capacităților naționale pentru locuințe durabile și dezvoltare urbană”
În perioada 8-9 septembrie 2015, în incinta Academiei de Administrare Publică a avut loc Conferința Internațională cu genericul „Consolidarea capacităților naționale pentru locuințe durabile și dezvoltare urbană”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova în parteneriat cu Programul ONU pentru Așezări Umane (UN-Habitat) și Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE).
10.09.2015   1928 Accesări   
   
Întrunirea trimestrială a primarilor oraşelor – centre de reşedinţă, organizată de Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP).
Domnul Sergiu CEAUŞ, Secretar General Adjunct al Guvernului a participat la întrunirea trimestrială a primarilor oraşelor - centre de reşedinţă, organizată de Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP).
04.09.2015   1546 Accesări   
Cabinetul de miniştri, condus de Valeriu Streleț, a avut astăzi prima întâlnire cu preşedinţii de raioane
În mesajul său de salut, Prim-ministrul a subliniat importanța unei colaborări strânse dintre Guvern și conducerea tuturor raioanelor, pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă localitățile Republicii Moldova.
25.08.2015   1965 Accesări   
   
Primari din R. Moldova studiază experienţa Poloniei în dezvoltarea economică locală
Primari din 12 localităţi din Moldova au mers în perioada 19-24 iulie 2015 într-o vizită de studiu în Polonia pentru a prelua practici de succes în domeniul dezvoltării economice locale. Vizita a fost organizată de Programul comun de dezvoltare locală integrată (PCDLI).
30.07.2015   5140 Accesări   
Directorii de întreprinderi intercomunitare din Republica Moldova preiau experienţa colegilor din România
Manageri ai întreprinderilor intercomunitare şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Moldova au mers într-o vizită de studiu în România pentru un transfer de experienţă în domeniul organizării şi gestionării serviciilor comunale în zona rurală.
30.07.2015   4908 Accesări   
   
Îmi doresc progrese concrete într-un domeniu care asigură o viaţă mai bună pentru oameni
Interviu cu Sergiu Ceauş, secretar general adjunct Cancelaria de StatDle Ceauş, veniţi din administraţia locală de nivelul doi (aţi fost vicepreşedintele raionului Criuleni). Acum puteţi analiza situaţia în domeniul administraţiei publice locale de la două nivele. Care sunt problemele ce necesită a fi soluționate urgent?Am activat timp de patru ani în cadrul consiliului raional Criuleni. Anume acolo am avut prima experienţă de a schimba lucrurile într-un mod vizibil şi palpabil pentru oamenii din întreg raionul.
02.07.2015   2326 Accesări   
Peste 15 mii locuitori din raionul Sîngerei vor avea servicii mai accesibile şi mai ieftine
Primarii din şase localităţi învecinate din raionul Sîngerei şi-au unit eforturile pentru rezolvarea în comun a problemelor comunale locale. La evenimentul de lansare a Întreprinderii municipale „Servcom-Chișcăreni” au participat edili şi cetăţeni din localităţile partenere care au împărtăşit mesajul „Mai ieftin. Mai curat. Acum şi în satul meu”.
22.04.2015   181853 Accesări   
   
Locuitorii din trei localităţi din raionul Ştefan Vodă au străzi iluminate
Locuitorii din trei localităţi din raionul Ştefan Vodă au sărbătorit lansarea serviciului de iluminare stradală în cadrul evenimentului “Hora luminii”. În ziua de Paşti, 200 de leduri s-au aprins concomitent în Popeasca, Ermoclia şi Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, datorită creării, în premieră, a unei întreprinderi specializate.
12.04.2015   5378 Accesări   
Antreprenori din 20 localităţi au primit granturi pentru dezvoltarea afacerilor în sumă totală de peste 100 mii USD
Antreprenori din 20 localităţi au primit granturi pentru dezvoltarea afacerilor în mediul rural în cadrul ceremoniei de înmânare a cecurilor de grant care a avut loc în comuna Cărpineni (Hînceşti), unde micii antreprenori au venit cu bunurile pe care le produc în cadrul afacerilor şi le-au expus la târgul-expoziţie „Afacere frumoasă la tine acasă”.
08.04.2015   1944 Accesări   
   
Întrevedere de lucru cu reprezentanți ai Proiectului Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova
În continuarea activităților de documentare și informare privind asistența disponibilă pentru autoritățile administrației publice locale, Sergiu CEAUȘ, Secretarul General adjunct al Guvernului a convocat ședința de lucru cu participarea reprezentanților Proiectului Agenției de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ) Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova.
26.03.2015   36723 Accesări   
Din agenda de lucru a Domnului CEAUȘ pe segmentul servicii electronice în domeniul APL
În cadrul întîlnirii echipei Cancelariei de Stat, Centrului de guvernare electronică și a reprezentanților Programului USAID (BRITE), Domnul Sergiu CEAUȘ, Secretarul General adjunct al Guvernului a menționat importanța perfecționării cadrului legal existent și îmbunătățirea mecanismelor pentru sporirea transparenței în activitatea administrației publice locale.
24.03.2015   2819 Accesări   
   
1 2 »»
               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2021 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 1087068 |  ieri: 940 |  azi: 54 |  Online: 28
 
Abonare noutăţi