Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale

Naţionale

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Eroii campaniei „Priveşte. Ascultă. Înţelege” au fost decernaţi de ONU
Primari, jurnalişti, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi partenerilor de dezvoltare au făcut bilanţul campaniei „Priveşte. Ascultă. Înţelege”, la un eveniment festiv desfăşurat de Organizaţia Naţiunilor Unite în Moldova (ONU). ONU a susţinut în calitate de partener acest proiect jurnalistic de anvergură, marca Radio Europa Liberă. Campania a avut loc în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente.
11.09.2015   2209 Accesări   
Conferința Internațională cu genericul „Consolidarea capacităților naționale pentru locuințe durabile și dezvoltare urbană”
În perioada 8-9 septembrie 2015, în incinta Academiei de Administrare Publică a avut loc Conferința Internațională cu genericul „Consolidarea capacităților naționale pentru locuințe durabile și dezvoltare urbană”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova în parteneriat cu Programul ONU pentru Așezări Umane (UN-Habitat) și Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE).
10.09.2015   1928 Accesări   
   
Întrunirea trimestrială a primarilor oraşelor – centre de reşedinţă, organizată de Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP).
Domnul Sergiu CEAUŞ, Secretar General Adjunct al Guvernului a participat la întrunirea trimestrială a primarilor oraşelor - centre de reşedinţă, organizată de Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP).
04.09.2015   1546 Accesări   
Consultări publice pe marginea proiectelor de lege și hotărîre de Guvern cu privire la Registrul electronic de Stat al actelor locale
La 30 septembrie, Cancelaria de Stat în comun cu Programul USAID Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător (BRITE) au organizat consultări publice pe marginea proiectelor de lege și hotărîre de Guvern cu privire la Registrul electronic de Stat al actelor locale.
30.09.2014   1691 Accesări   
   
Un nou Acord de Cooperare Inter-comunitară relansează o întreprindere de servicii comunale în raionul Hâncești
LA 15 NOIEMBRIE, 2014, în satul Ciuciuleni se lansează serviciul multifuncțional comun de prestare a diverselor servicii comunale pentru localitățile Ciuciuleni, Drăgușenii Noi, Pașcani și Secăreni. Acest serviciu a fost posibil de creat în cadrul proiectului “Acordarea suportului APL țintă în consolidarea capacităților de Cooperare Inter - Comunitară” care este implementat de Cancelaria de Stat cu asistența Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată al PNUD-Moldova și UN-Women cu sprijinul financiar al Danemarcei.
29.09.2014   2308 Accesări   
Serghei PALIHOVICI, Secretarul General adjunct al Guvernului, a avut o întrevedere cu Delegația APCE
În cadrul întrevederii cu Lise CHRISTOFFERSEN, Piotr WACH, Sylvie AFFHOLDER, membrii Comisiei de monitorizare APCE, s-a vorbit despre situația actuală în domeniul administrației publice locale, acțiunile implementate pe segmentul descentralizării financiare, perspectivele îmbunătățirii structurii administrativ-teritoriale în Republic Moldova.
26.09.2014   2372 Accesări   
   
Șase localități din raionul Briceni s-au asociat pentru crearea unei întreprinderi moderne de servicii comunale
Localităţile Lipcani, Criva, Drepcăuți, Hlina, Șirăuți şi Slobozia-Șirăuți din raionul Briceni vor beneficia de un serviciu multifuncțional de prestare a serviciilor comunale, care va fi creat în bază de cooperare intercomunitară. Serviciul va fi dezvoltat graţie unui grant de 100,000 USD oferit de Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrat, implementat de PNUD Moldova și UN-Women cu sprijinul financiar al Danemarcei.
22.09.2014   2052 Accesări   
   
Consultare publică pe marginea proiectelor de lege și hotărîre de Guvern privind "Registrul actelor locale"
Proiectul de legeProiectul Hotărîrii Guvernului
22.09.2014   2062 Accesări   
Prima asociație de coooperare intercomunitară din autonomia găgăuză va începe să funcționeze în curând
Pe 16 septembrie 2014, consiliile locale ale satelor Congaz, Chioselia Rusă și Cotovscoe au decis, în cadrul unei ședințe comune, fondarea primei asociații de cooperare intercomunitară din Găgăuzia, care va permite administrarea în comun a serviciilor comunale din cele trei localități, și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor lor. În acest sens, va fi reorganizată și modernizată întreprinderea de servicii comunale din s. Congaz.
18.09.2014   2260 Accesări   
   
Cancelaria de Stat lansează „Săptămîna Transparenței” în autorităţile locale
În contextul priorităților Guvernului privind dezvoltarea autonomiei locale și descentralizării, Cancelaria de Stat, în colaborare cu partenerii de dezvoltare, promovează mai multe inițiative pe segmentul transparență decizională și îmbunătățirea dialogului cu membrii comunităților locale.
17.09.2014   2880 Accesări   
Calendarul seminarelor privind finanțele publice locale
Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor au inițiat o serie de seminare de instruire pentru toți primarii din țară privind noul sistem de finanțe locale...
10.09.2013   2825 Accesări   
   
Cancelaria de Stat anunţă concurs pentru ocuparea poziţiei de Secretar al Delegaţiei Naţionale a Republicii Moldova la Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei
În conformitate cu Regulile Procedurale ale Congresului Puterilor Locale şi Regionale ale Consiliului Europei (Rezoluţia 337 (2012), revizuite la 20 martie 2012, Cancelaria de Stat şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene consideră oportun a susţine iniţiativa Delegaţiei Naţionale privind lansarea concursului de selectare a Secretarului Delegaţiei Republicii Moldova la Forumul European respectiv. Conform principiilor Cartei Europene a autonomiei locale şi a exigenţelor Regulamentului general aprobat la nivelul Consiliului Europei privind secretariatul delegaţiei, secretarul delegaţiei nu se va afla sub autoritatea guvernului şi va întruni abilităţile care se impun conform legislaţiei. În scopul identificării persoanei corespunzătoare pentru poziţia dată Cancelaria de Stat anunţă concurs pentru ocuparea poziţiei de Secretar al Delegaţiei Naţionale a Republicii Moldova la Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.
11.09.2012   2534 Accesări   
Copiii din Cioreşti şi cei din Hincăuţi au grădiniţă, iar mamele lor – locuri de muncă
Treizeci și trei de fete și băieți din familii vulnerabile din satul Ciorești, raionul Nisporeni au obţinut acces la educaţia preşcolară şi alţi 64 de copii din comuna Hincăuţ, raionul Edineţ se bucură de condiţii mai bune în grădiniţă graţie unor proiecte realizate la inițiativa comunitățilorcu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI).
10.09.2012   6995 Accesări   
   
La Ciuciuleni, raionul Hânceşti a fost inaugurat serviciul transport în interes comunitar
Este pentru prima dată când copiii din satul Ciuciuleni, raionul Hânceşti n-au fost nevoiţi să parcurgă peste 5 km pe jos pentru a ajunge la şcoală. Elevii din clasele primare au fost aduşi astăzi la liceul din localitate cu un microbuz comunitar procurat la iniţiativa comunităţii de autorităţile publice locale cu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI). Aşa a început noul an şcolar şi în alte patru comunităţi din republică care au beneficiat de asistenţa Programului pentru procurarea transportului comunitar şi asigurarea accesului populaţiei la serviciii educaţionale şi de sănătate mai bune.
03.09.2012   5387 Accesări   
Domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor în contextul descentralizării
Grupul de lucru pentru descentralizarea sectorială format în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor s-a reunit astăzi, într-o primă şedinţă pentru a discuta despre descentralizare în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor.La întrunire au participat reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ministerului Finanţelor, administraţiei publice locale de nivelul I şi II, organizaţiilor non - guvernamentale.
22.09.2011   5393 Accesări   
   
A avut loc prima şedinţă a grupului de lucru pentru descentralizare în sectorul sănătăţii
Situaţia în domeniul sănătăţii în contextul descentralizării, Regulamentul de funcţionare a grupului de lucru pentru descentralizare în sectorul sănătăţii, proiectul Planului de activitate a grupului, precum şi proiectul Strategiei Naţionale de Descentralizare au fost principalele subiecte abordate în cadrul primei şedinţe a grupului de lucru pentru descentralizare în sectorul sănătăţii.
09.09.2011   4654 Accesări   
„Descentralizarea şi dezvoltarea autonomiei locale: modele europene de succes pentru Republica Moldova”
În perioada 6-7 septembrie curent, la Chişinău s-a desfăşurat seminarul de instruire „Descentralizarea şi dezvoltarea autonomiei locale: modele europene de succes pentru Republica Moldova”. Reprezentanţii ai Cancelariei de Stat, Parlamentului, Comisiei speciale pentru descentralizarea puterii şi asigurarea autonomiei locale, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, funcţionari din administraţia publică centrală şi locală, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi societăţii civile au discutat despre experienţa descentralizării din Polonia şi Letonia în vederea determinării unor modele eficiente de asigurare a descentralizării administrative şi fiscale pentru Republica Moldova.
07.09.2011   5560 Accesări   
   
Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii au semnat astăzi Acordul de asistenţă pentru proiectul de susţinere a autorităţilor publice locale
Acordul, în valoare de 12 mil. dolari SUA, vizează două domenii: suport pentru autorităţile publice locale şi reforma de descentralizare, precum şi eficienţa energetică la nivel local. Proiectul de susţinere a autorităţilor publice locale este prevăzut pentru o perioada de patru ani şi va contribui la promovarea principiilor şi practicilor de bună guvernare la nivel local.
17.09.2010   5690 Accesări   
   
1 2 »»
               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2021 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 1087047 |  ieri: 940 |  azi: 33 |  Online: 7
 
Abonare noutăţi