Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale

Naţionale

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Mesaj de felicitare pentru funcționarii publici
Stimați funcționari publici din Republica Moldova, De Ziua Internațională a Funcționarului Public, vă adresez un mesaj de felicitare și sincere mulțumiri pentru eforturile Dumneavoastră de fiecare zi, eforturi ce sunt menite să facă viața oamenilor din Republica Moldova mai bună.
23.06.2014   3695 Accesări   
Serghei Palihovici a convocat șefii Oficiilor Teritoriale ale Cancelariei de Stat
Secretarul general adjunct al Guvernului, Serghei Palihovici a prezidat astăzi (17.06.2014) ședința de lucru cu șefii Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. La întrevedere au fost abordate și discutate chestiunile ce țin de organizarea și eficientizarea activității reprezentanților Guvernului în teritoriu.
17.06.2014   2095 Accesări   
   
Bratislava, Slovacia: Perfecționare profesională în domeniul descentralizării fiscale a funcționarilor publici din Republicii Moldova
În perioada 25-29 mai curent, delegația Republicii Moldova a întreprins o vizită de studiu și schimb de experiență în domeniul descentralizării fiscale în Republica Slovacia, Bratislava. Inițiativa dată a fost posibil de realizat grație asistenței din partea partenerilor de dezvoltare ai Guvernului Republicii Moldova în cadrul proiectului ”Strengthening Local Fiscal Autonomy in Republic of Moldova”, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Organizația MESA 10 și Slovak Aid.
02.06.2014   1635 Accesări   
   
Reprezentanţii Băncii Mondiale au discutat la Chişinău despre descentralizarea financiară
Chişinău, 17 iunie 2013. Reprezentanţii Băncii Mondiale (BM) au discutat, astăzi, la Chişinău, despre noul sistem de finanţe publice locale, dar şi despre alte aspecte ale descentralizării financiare. Mame Fatou Diagne, economistă la oficiul central al Băncii Mondiale din Washington D.C., SUA, şi Marcel Chistruga, economist la oficiul BM Moldova, s-au întâlnit cu Victoria Cujbă, şefa Direcţiei politici de descentralizare a Cancelariei de Stat, şi Adrian Ionescu, consilier tehnic principal în cadrul Programului comun de dezvoltare locală integrată (PCDLI), pentru a discuta priorităţile Guvernului în domeniul descentralizării şi etapa la care se află în prezent procesul de promovare a autonomiei financiare locale.
18.06.2013   6904 Accesări   
Valorificarea potenţialului femeilor din Moldova pentru accelerarea creşterii economice - subiectul întîlnirii cu Ambasadoarea Suediei în Moldova
Delegaţia moldovenească la conferinţa internaţională dedicată dezvoltării economice şi egalităţii de gen, desfăşurată la 12-15 mai 2013, în oraşul Stockholm, Suedia, s-a întîlnit la Chişinău cu E.S. dna Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, pentru a discuta impresiile şi rezultatele obţinute în urma evenimentului. La întrevederea cu diplomata suedeză au participat Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti, Natia Cherkezishvili şi Veaceslav Balan din biroul moldovenesc al UN Women, Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, şi Victoria Cujba, şefa Direcţiei politici de descentralizare a Cancelariei de Stat.
11.06.2013   4066 Accesări   
   
Primul Summit de Excelenţă în Management Local
Ambasadorul SUA William H.Moser a participat la Primul Summit de Excelenţă în Management Local (EML) în Republica Moldova, organizat de către noul proiect al USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale (LGSP). „Prin intermediul Proiectului de Susținere a Autorităților Locale, Guvernul SUA va continua să acorde ajutor Guvernului acolo unde el este cel mai aproape de cetățenii Moldovei, și anume, la nivel local”, a menţionat Ambasadorul Moser în cadrul Summitului.
26.06.2012   4834 Accesări   
La Ciulucani, raionul Teleneşti a fost inaugurat un teren sportiv creat cu asistenţa Programului Comun pentru Dezvoltare Locală Integrată
„De astăzi, avem un spaţiu perfect pentru a ne antrena şi a câştiga mai multe meciuri. Este cel mai frumos şi aşteptat cadou pentru toţi copiii, dar şi adulţii din sat”, au declarat în unison fetele din echipa de fotbal a localităţii, care au participat, duminică, 24 iunie, la festivitatea de inaugurare. Terenul sportiv a fost creat la iniţiativa şi cu participarea comunităţii şi autorităţilor publice locale cu susţinerea Programului Comun pentru Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), implementat de Guvernul Republicii Moldova cu asistenţa PNUD, UN Women, finanţat de Guvernul Suediei.
25.06.2012   4726 Accesări   
   
Discursul lui Flad Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova, în cadrul Primei Conferinţe Naţionale în Domeniul Cooperării Intercomunitare
Pe parcursul ultimilor ani, agenda de lucru a Guvernului şi a organizaţiilor internaţionale partenere la implementarea Programului nostru de activitatea, tot mai mult se axează pe acţiuni de consolidare a capacităţilor autorităţilor administraţiei publice locale, acţiuni de îmbunătăţire a condiţiilor de activitate a primăriilor şi consiliilor alese, iniţiative ce vizează direct calitatea serviciilor publice prestate la nivel de sat, comună, municipiu.
07.06.2012   2641 Accesări   
Discursul Dlui Ulvi AKHUNDLU, Şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, în cadrul Primei Conferinţe Naţionale în Domeniul Cooperării Intercomunitare
Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la acest eveniment, dat fiind faptul că cooperarea intermunicipală este parte integrantă a democraţiei locale, care constituie forţa motrică a valorilor şi priorităţilor Consiliului Europei.
07.06.2012   6171 Accesări   
   
Discursul lui Marcel Răducan, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, în cadrul Primei Conferinţe Naţionale în Domeniul Cooperării Intercomunitare
În debutul activității acestei Conferințe vreau să menționez că, unul din obiectivele principale stipulate în Legea privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, prevede susținerea activității autorităților administrației publice locale orientate spre dezvoltarea localităților și coordonarea interacțiunii lor cu strategiile și programele naționale, de sector și regionale de dezvoltare. Acest obiectiv este corelat și cu avansarea în procesul de descentralizare.
07.06.2012   2362 Accesări   
Discursul Kaarinei Immonen, Coorodonator Rezident ONU în Moldova, din cadrul Primei Conferinţe Naţionale în Domeniul Cooperării Intercomunitare
 În primul rând, aş dori să aduc mulţumiri Guvernului Republicii Moldova pentru iniţiativa de a ne întruni astăzi pentru a discuta un subiect de importanţă sporită în Republica Moldova – Cooperarea Intercomunitară – un instrument practic important pentru susţinerea procesului de descentralizare şi promovarea dezvoltării locale.
07.06.2012   3529 Accesări   
   
Declaraţia Primei Conferinţe Naţionale în Domeniul Cooperării Intercomunitare
Evoluţiile economice, sociale şi politice din ultimii ani din Republica Moldova indică asupra necesităţii de a implementa o reformă reală şi serioasă în domeniul administraţiei publice, în special a celei locale. În acest sens, se impune a activa prompt şi a avansa cu implementarea în practică a prevederilor Strategiei Naţionale de Descentralizare prin care se promovează dezvoltarea mecanismelor de cooperare pentru livrarea efectivă a serviciilor publice. Cadrul de politici în domeniul dezvoltării regionale şi descentralizării creează premise pentru perfecţionarea cadrului legislativ-normativ de dezvoltare locală integrată.
06.06.2012   3116 Accesări   
Autorităţi publice locale, reprezentanţi ai Guvernului, societăţii civile şi partenerilor de dezvoltare s-au întrunit la Prima Conferinţă Naţională în Domeniul Cooperării Intercomunitare
Peste 130 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, societăţii civile şi partenerilor de dezvoltare s-au întrunit la Prima Conferinţă Naţională în Domeniul Cooperării Intercomunitare, care s-a desfăşurat în perioada 5-6 iunie în Costeşti, Ialoveni. Evenimentul a avut drept scop de a extinde conlucrarea dintre administraţia publică centrală şi locală cu asociaţiile reprezentative şi toţi cei interesaţi de dezvoltarea locală şi regională, precum şi de a dezvolta iniţiativele de cooperare între comunităţile locale. Or, cooperarea intercomunitară este un instrument eficient pentru a spori potenţialul autorităţilor locale şi a îmbunătăţi calitatea serviciilor publice prestate cetăţenilor.
06.06.2012   4272 Accesări   
   
Concurs pentru jurnalişti la tema „Reforma de descentralizare în mass-media”
Cancelaria de Stat cu sprijinul Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) anunţă un concurs de materiale jurnalistice la tema „Reforma de descentralizare în mass-media”. La concurs pot participa jurnalişti liber profesionişti sau angajaţi ai instituţiilor mass-media (ziare, posturi de radio şi televiziune, portaluri informaţionale) locale şi naţionale din Republica Moldova.
01.06.2012   4185 Accesări   
Consultările publice continuă cu sectorul asociativ
Reprezentanţii societăţii civile s-au întrunit astăzi într-un atelier de consultare privind proiectul Strategiei Naţionale de Descentralizare, organizat de Cancelaria de Stat în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Participare cu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată.
30.06.2011   4885 Accesări   
   
Cancelaria de Stat a elaborat un chestionar pentru consultarea opiniei reprezentanţilor administraţiei publice locale de nivelurile I şi II referitor la proiectul Strategiei Naţionale de Descentralizare
Pentru îmbunătăţirea proiectului Strategiei, astfel ca documentul final să exprime o viziune consolidată, de consens a tuturor părţilor implicate în procesul de descentralizare, Guvernul RM a demarat un amplu proces de consultări publice, chestionarul respectiv fiind unul din instrumentele importante de consultare a opiniei primarilor şi preşedinţilor de raioane referitor la prevederile proiectului dat.
28.06.2011   4656 Accesări   
   
               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2021 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 1087079 |  ieri: 940 |  azi: 64 |  Online: 38
 
Abonare noutăţi