Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale

Naţionale

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
De la primari – pentru primari: primul set de produse video despre dezvoltarea locală
Cele mai bune experienţe în domeniul dezvoltării locale sunt transpuse în primul set de produse video destinat primarilor din Moldova.Principalele domenii de dezvoltare locale precum: Asigurarea unor servicii de calitate; Dezvoltarea economică locală, Participare cetăţenească şi Transparenţa decizională sunt descrise cu studii de caz într-un format ușor accesibil și inovativ.
29.02.2016   4199 Accesări   
Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale
Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului a inițiat discuțiile cu partenerii de dezvoltare, în portofoliul cărora se regăsește asistență pentru autoritățile administrației publice locale, cu scopul de a relansa un șir de inițiative și a îmbunătăți gestionarea programelor comune de dezvoltare locală.
10.02.2016   3562 Accesări   
   
Întîlnirea Domnului Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului cu reprezentanții Congresului Autoritățior Locale din Moldova
La inițiativa Domnului Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului, a avut loc întîlnirea de lucru cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), la care au participat: Tatiana Badan, Președinta CALM, Viorel Furdui, Director executiv CALM, Tatiana Țurcan, vicepreședinta CALM, primar s. Vinogradovca, raionul Taraclia, Tatiana Gorgan, primar s. Sarata-Nouă, raionul Leova, Alexandru Osadci, expert CALM.
10.02.2016   3015 Accesări   
Mesaj de felicitare al Secretarului General Adjunct a Guvernului, Valentin Guznac, cu ocazia Zilei profesionale a autonomiei locale și lucrătorului APL
Stimați colegi din autorităţile administraţiei publice locale,Cu ocazia Zilei profesionale a Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală, vă adresez sincere felicitări și urări de bine!Guvernul Republicii Moldova exprimă recunoştinţa, aprecierea şi sprijinul pentru autorităţile publice locale. Este un gest extrem de necesar mai ales în aceste timpuri dificile, cînd volumul problemelor cu care vă confruntaţi zi de zi este mult mai mare decît resursele de care dispuneţi.
01.02.2016   3568 Accesări   
   
Un model unic de gestionare a serviciilor comunale a fost lansat în UTA Găgăuzia
În satul Congaz, UTA Găgăuzia, a fost lansată o întreprindere comunală intercomunitară care asigură servicii de calitate pentru 15 000 locuitori din trei localităţi din regiune. Astfel, Primăria s. Congaz a cooperat cu primăriile Cotovscoe şi Chioselia Rusă pentru a oferi un serviciu unic de soluţionare rapidă şi eficientă a problemelor comunitare, precum ar fi colectarea și evacuarea deșeurilor, iluminarea stradală, întreținerea și deszăpezirea drumurilor ş.a.
05.02.2015   7131 Accesări   
Cancelaria de Stat a desfășurat Consultările Naționale „Reformarea serviciilor publice prin implementarea conceptului de ,,ghișeu unic” la nivel local”
Cancelaria de Stat în comun cu Fondul Națiunilor Unite pentru Femei (UN Women) și cu Ambasada Suediei la Chișinău a organizat vineri, 21 februarie, Consultările Naționale „Reformarea serviciilor publice prin implementarea conceptului de ,,ghișeu unic" la nivel local". În cadrul acestora, circa 250 de reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale au fost informați referitor la viziunea și politica Guvernului privind reformarea serviciilor publice.
25.02.2014   2046 Accesări   
   
Sergiu Palihovici: În 2014, ne propunem să transformăm toată ţara într-un şantier de construcţie şi dezvoltare
Interviu acordat Agenţiei Informaţionale de Stat MOLDPRES de către Secretarul general adjunct al Guvernului, Sergiu Palihovici
21.02.2014   2356 Accesări    sursa   
Un nou imbold pentru activitatea grupurilor de lucru sectoriale pentru descentralizare
Secretarul general adjunct al Guvernului a cerut impulsionarea activităţii grupurilor de lucru pentru descentralizarea sectorială, în cadrul unei serii de şedinţe de lucru din 17-19 februarie.
20.02.2014   1906 Accesări   
   
Sergiu PALIHOVICI, Secretarul general-adjunct al Guvernului s-a întîlnit cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova
Chișinău, 13 februarie 2014 - Secretarul general-adjunct al Guvernului, Sergiu Palihovici, a discutat cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) cele mai stringente probleme ale autorităţilor administraţiei publice locale.
13.02.2014   1924 Accesări   
Conducerea Cancelariei de Stat în şedinţă de lucru cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu
Prim-ministrul Iurie Leancă şi conducerea Cancelariei de Stat au discutat astăzi cu șefii și adjuncții Oficiilor Teritoriale ale Cancelariei de Stat. Aceștia s-au reunit într-o ședință de lucru, la inițiativa lui Sergiu Palihovici, desemnat recent în funcția de Secretar general adjunct al Guvernului pentru a gestiona relațiile Executivului cu autoritățile publice locale și refomele privind descentralizarea și promovarea autonomiei locale.
12.02.2014   1917 Accesări   
   
Proiectul USAID contribuie la modernizarea serviciilor administrative oferite de autorităţilor publice locale
Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, cu susţinerea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), au organizat Masa Rotundă cu tema “Modernizarea serviciilor publice administrative oferite de către autorităţilor publice locale” cu prezentarea Conceptului Centrului de Informare şi Deservire a Cetăţenilor (CISC) potenţialilor parteneri şi beneficiari.
07.02.2014   3065 Accesări   
Sergiu Palihovici continuă consultările cu partenerii de dezvoltare
Secretarul general adjunct al Guvernului a discutat cu echipa Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată activitățile din cadrul Programului planificate pentru anul 2014 și asistenţa PCDLI oferită Guvernului moldovean în implementarea reformei de descentralizare.
07.02.2014   1859 Accesări   
   
Sergiu Palihovici: „Dacă vorbim de autonomie locală, atunci trebuie să o facem pe bune”
Valentina Ursu în dialog cu noul secretar adjunct al Guvernului.
06.02.2014   1988 Accesări   
Guvernul are un nou Secretar General Adjunct
În cadrul şedinţei din 29.01.2014, a Cabinetului de miniștri, în funcția de Secretar General adjunct al Guvernului a fost desemnat Sergiu Palihovici. El va gestiona relaţiile Executivului cu autorităţile publice locale şi reformele privind descentralizarea şi promovarea autonomiei locale.
06.02.2014   1871 Accesări   
   
Proiectul Strategiei sectoriale de descentralizare în domeniul educației discutat în cadrul consultărilor publice
Proiectul Strategiei sectoriale de descentralizare în domeniul educației a fost discutat la 5 februarie curent, la Ialoveni cu președinți de raioane, șefi de direcții raionale învățămînt, tineret și sport, primari, directori de școli și părinți din 13 raioane ale republicii. Ședința a fost organizată de Ministerul Educației și Cancelaria de Stat.
08.02.2013   12521 Accesări   
Perfecţionarea sistemului de finanţe publice în contextul reformei de descentralizare a fost discutată în cadrul Grupului de lucru pentru descentralizare financiară
Îmbunătăţirea bazei de venituri locale proprii, autonomie de decizie asupra lor şi reformarea sistemului de transferuri financiare către administraţia publică locală (APL) – aceasta ar fi în mod simplificat esenţa proiectului de politică publică în domeniul descentralizării financiare discutat ieri în cadrul Grupului de lucru pentru descentralizare financiară din cadrul Ministerului Finanţelor.
29.02.2012   4847 Accesări   
   
Cancelaria de Stat şi Consiliul raional Ungheni au desfăşurat consultări privind proiectul metodologiei de estimare a capacităţilor administrative ale APL
Consilieri raionali, primari şi funcţionari publici din raionul Ungheni au examinat metodologia de estimare a capacităţilor administrative ale autorităţilor publice locale (APL) în cadrul consultărilor organizate astăzi de Cancelaria de Stat şi consiliul raional Ungheni.
23.02.2012   5214 Accesări   
La Leova a fost dezbătut proiectul Nomenclatorului competenţelor administraţiei publice locale (APL) în domeniul educaţional
Proiectul Nomenclatorului competenţelor administraţiei publice locale (APL) în domeniul educaţional a fost supus astăzi discuţiilor în cadrul unei consultări organizate de Cancelaria de Stat în oraşul Leova. La şedinţă au participat reprezentanţii Cancelariei de Stat, Ministerului Educaţiei, reprezentanţii Programului Comun pentru Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului raional Leova, primarii câtorva comune din raion, reprezentanţii Direcţiei învăţământ, precum şi manageri ai instituţiilor de învăţământ din raion.
22.02.2012   4755 Accesări   
   
Victor Bodiu, Secretarul General al Guvernului, a prezidat astăzi prima şedinţă a Consiliului Donatorilor pentru Reforma de Descentralizare
Peste 25 de reprezentanţi ai partenerilor externi de dezvoltare ai Republicii Moldova au participat astăzi la prima şedinţă a Consiliului Donatorilor pentru Reforma de Descentralizare. Consiliul a fost instituit la propunerea Cancelariei de Stat în scopul gestionării eficiente a surselor disponibile şi identificării rezervelor pentru a avansa cu activităţile preconizate în contextul Strategiei Naţionale de Descentralizare. Astfel, Consiliul Donatorilor pentru Reforma de Descentralizare urmează a deveni o platformă de comunicare, de corelare a activităţilor şi valorificare eficientă a asistenţei oferite în domeniul administraţiei publice locale.
13.02.2012   4443 Accesări   
Proiectul Nomenclatorului competenţelor APL a fost analizat de grupul de lucru din cadrul Ministerului Economiei
Membrii grupului de lucru pentru descentralizare sectorială din cadrul Ministerului Economiei au discutat astăzi proiectul Nomenclatorului competenţelor administraţiei publice locale (APL) elaborat de Cancelaria de Stat cu sprijinul experţilor naţionali şi internaţionali din cadrul Programului Comun pentru Dezvoltare Locală Integrată.
03.02.2012   3582 Accesări   
   
1 2 »»
               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2021 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 1087111 |  ieri: 940 |  azi: 96 |  Online: 30
 
Abonare noutăţi