Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale

Naţionale

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Realizările în domeniul integrării migrației în dezvoltarea locală discutate în cadrul şedinţei Consiliului coordonator al Proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”
La şedinţa consiliului coordonator al proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală” (MiDL) s-au discutat realizările, dar şi activităţile planificate pînă la finele anului în curs. Întrunirea a fost prezidată de Valentin Guznac, Secretar General adjunct al Guvernului Republicii Moldova.
21.10.2016   8370 Accesări   
Primari din R. Moldova au împărtăşit experienţa de a decide transparent
Primari din localităţi partenere a Programului comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) au împărtăşit experienţa de a decide transparent. Toate acestea în cadrul evenimentului de lansare a Săptămânii transparenţei care este marcată în R. Moldova în perioada 12-18 octombrie în contextul Săptămânii Europene a Democrației Locale.
12.10.2015   2365 Accesări   
   
Lansarea săptămînii transparenţei sub genericul: „Trăind împreună în societăți multiculturale: respect, dialog, interacțiune”
Sub auspiciul Cancelariei de Stat, în colaborare cu Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), sunt lansate mai multe evenimente, reunite în cadrul Săptămînii transparenței, preconizată în perioada Săptămînii Europene a Democrației Locale (SEDL), marcată anual în toate statele membre ale comunității europene în preajma datei de 15 octombrie.
09.10.2015   1691 Accesări   
Aproximativ 65 mii locuitori au avut ocazia să-şi cunoască mai bine primăriile în cadrul Săptămînii transparenţei
Cetăţenii din peste 30 de localităţi din 17 raioane ale republicii au fost mai aproape de primăriile şi consiliile locale în cadrul Săptămînii transparenţei. Toate acestea deoarece edilii localităţilor, consilierii locali, dar şi liderii de opinie din localităţi au desfăşurat în perioada 13-19 octombrie peste 150 activităţi la nivelul localităţilor.
21.10.2014   17302 Accesări   
   
Proiectul LGSP în cadrul Săptămânii Transparenţei
În cadrul Săptămânii Transparenţei, pe 15 octombrie 2014, Proiectul de Susținere a Autorităților Locale din Moldova (LGSP) al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), au susţinut Primăria Taraclia în organizarea Dezbaterilor Publice cu tinerii din localitate. În cadrul evenimentului au fost puse în discuție politicile de tineret în oraşul Taraclia.
20.10.2014   2338 Accesări   
Inițiative implementate în cadrul Săptămînii Transparenței
În contextul Săptămînii Transparenței, Cancelaria de Stat a prezentat în cadrul vizitei în autoritățile locale din Ungheni studiul „Participarea cetățenilor la administrarea localităților”.
17.10.2014   2324 Accesări   
   
Despre Săptămâna Transparenței cu Serghei PALIHOVICI la Radio Europa Liberă
Sergiu Palihovici: „De transparență avem nevoie oricând, oriunde și tot mai mult”
15.10.2014   2401 Accesări   
La Ruseştii Noi au fost reglementate responsabilitățile în domeniul transparenței administrative
La 14 octombrie, curent Consiliului comunal Ruseștii Noi a discutat și aprobat Regulile de organizare a procedurilor de asigurare a transparenţei în procesul de elaborare şi adoptare a deciziilor și Planul de acţiuni privind aprofundarea transparenţei şi asigurarea accesului la informaţie a cetăţenilor.
15.10.2014   2229 Accesări   
   
Săptămâna Transparenței promovează participarea oamenilor în administrarea locală
Peste 30 de localităţi din 17 raioane ale Republicii Moldova vor promova participarea oamenilor la elaborarea și aprobarea bugetelor locale în cadrul Săptămânii Transparenţei, organizată de Cancelaria de Stat cu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), implementat de PNUD şi UN Women cu susţinerea financiară a Guvernului Danemarcei.
13.10.2014   2562 Accesări   
Consultări publice privind proiectul de lege privind cooperarea intercomunitară
Cancelaria de Stat va organiza consultări publice pe marginea proiectului legii privind modificarea unor acte legislative (legea privind cooperarea intercomunitară). Consultările vor avea loc în sala de şedinţe a Guvernului de la etajul 6 (intrarea din str. Bănulescu-Bodoni), marţi, 29 octombrie 2013, începând cu ora 10.00. Găsiţi aici textul invitaţiei semnate de secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu. Proiectul de lege, nota informative însoţitoare şi scrisoarea de solicitare a avizelor APC pot fi găsite în categoria "Proiecte în discuţie".
Vezi în : româna   22.10.2013   2464 Accesări   // 711.714 Kb
   
Comunicatorii din APC au învăţat să comunice despre reforma de descentralizare
Aproape 40 de specialişti relaţii publice şi comunicare din ministere şi agenţiile subordonate Guvernului au fost intruiţi să comunice eficient despre reforma de descentralizare.
19.10.2013   2276 Accesări   
Prim-ministrul Vlad FILAT a prezidat astăzi şedinţa Comisiei guvernamentale paritare pentru descentralizare
La şedinţă au participat ministrul Educaţiei, Maia SANDU, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina BULIGA, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel RĂDUCAN, viceminiştrii Finanţelor, Maria CARAUŞ şi Victor BARBĂNEAGRĂ, viceministrul Economiei, Sergiu CIOBANU, Directorul General al Agenţiei Proprietăţii Publice, Tudor COPACI, primari şi preşedinţi de raioane.
25.10.2012   2469 Accesări   
   
Prim-ministrul Vlad FILAT a participat la celebrarea Zilei ONU în Moldova în orașul Nisporeni
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în Moldova a marcat astăzi cea de-a 67-ea aniversare a Organizației la Nisporeni, alături de parteneri și oamenii din raion, prin inaugurarea unui sistem de iluminare stradală. Nisporeni este unul dintre cele 70 de localități din Moldova, susținute de ONU și Guvernul Suediei, în procesul de consolidare a autonomiei locale prin intermediul Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată. În efortul de a promova utilizarea eficientă și durabilă a energiei și a proteja mediul ambiant, sistemul de iluminare din Nisporeni a fost dotat cu becuri energoeficiente, care permit orașului de a economisi până la 80% din costurile de întreținere și de a reduce totodată emisiile de dioxid de carbon.
24.10.2012   2629 Accesări   
Spiritul de voluntariat al americanilor a depăşit imaginaţia Delegaţiei Republicii Moldova
Delegaţia Republicii Moldova, constituită din 4 primari şi reprezentatul Cancelariei de Stat (Vitalie COLUN, primarul oraşului Orhei, Elena Bodnarenco, primarul oraşului Soroca, Tatiana Gălăteanu, Primarul satului Giurgiuleşti, raionul Cahul, Ion Cărpineanu, primarul comunei Cărpineni, raionul Hînceşti şi Victoria Cujba, Şef adjunct al Direcţiei Politici de Descentralizare din cadrul Cancelariei de Stat), am beneficiat de oportunitatea de a efectua o vizită de studiu şi schimb de experienţă în domeniul administraţiei publice locale, bunei guvernări, descentralizării şi autonomiei locale în statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, graţie Programului OPEN WORLD, finanţat de Congresul SUA.
10.10.2012   10090 Accesări   
   
Prim-ministrul Vlad FILAT a prezidat astăzi şedinţa Comisiei paritare pentru descentralizare
La şedinţă au participat membri ai Cabinetului de Miniştri, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai sectorului asociativ.În cadrul şedinţei a fost examinat şi aprobat de principiu proiectul Strategiei Naţionale de Descentralizare.
31.10.2011   5917 Accesări   
Cancelaria de Stat sprijină autorităţile publice locale în vederea iniţierii unei colaborări cu organizaţia europeană Asociaţia Democraţiei Locale
Cancelaria de Stat încurajează autorităţile publice locale să examineze oportunităţile de cooperare cu Asociaţia Democraţiei Locale şi oferă tot sprijinul informaţional necesar pentru iniţierea colaborării.
26.10.2011   4572 Accesări   
   
Guvernul Republicii Moldova a oferit diplome de excelenţă pentru asigurarea unei guvernări locale democratice
În cadrul Săptămânii Europene a Democraţiei Locale, Guvernul Republicii Moldova a oferit la trei localităţi din republică diplome de excelenţă pentru asigurarea bunei guvernări locale în beneficiul cetăţenilor. Diplomele au fost acordate în cadrul Conferinţei Naţionale „Rolul APL în asigurarea Drepturilor Omului şi Egalităţii de Gen la nivel local”, desfăşurate joi, 13 octombrie 2011, la Chişinău.
14.10.2011   5733 Accesări   
Cancelaria de Stat a lansat timbre şi plicuri dedicate SEDL
Cancelaria de Stat a lansat joi, 13 octombrie, noi timbre şi plicuri de circulaţie internaţională dedicate Săptămânii Europene a Democraţiei Locale (SEDL). Acţiunea a avut loc în cadrul Conferinţei Naţionale „Rolul APL în asigurarea Drepturilor Omului şi Egalităţii de Gen la nivel local”.
14.10.2011   6339 Accesări   
   
În cadrul SEDL, Cancelaria de Stat a evidenţiat rolul autorităţilor locale în asigurarea drepturilor omului la nivel local
„Sondajele arată că autorităţile publice locale sunt cele care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei în ceea ce priveşte apărarea drepturilor omului. Adoptarea Strategiei Naţionale de Descentralizare va contribui şi mai mult la ridicarea rolului APL în viaţa ţării noastre şi, respectiv, va contribui la creşterea bunăstării cetăţenilor. Democraţia este realizată de către cetăţeni şi pentru cetăţeni şi modernizarea sistemului autonomiei locale va contribui la stabilirea unei noi etape în consolidarea democraţiei locale”, a declarat Anatol Onceanu, Secretar General Adjunct al Guvernului în deschiderea Conferinţei Naţionale „Rolul APL în asigurarea Drepturilor Omului şi Egalităţii de Gen la nivel local”, desfăşurată astăzi la Chişinău.
13.10.2011   6098 Accesări   
Discursul Excelenţei Sale Ingrid Tersman, Ambasadoare a Regatului Suediei în Republica Moldova, în cadrul Conferinţei Naţionale "Rolul APL în asigurarea Drepturilor Omului şi Egalităţii de Gen la nivel local"
Stimaţi Primari, stimaţi Participanţi şi Colegi,Sunt încântată să mă aflu aici, la conferinţa dedicată Săptămânii Europene a Democraţiei Locale. De asemenea, sunt încântată să văd că este o rată atât de mare de participare din întreaga ţară. Faptul că Suedia susţine Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată cu 45 milioane de coroane suedeze timp de trei ani, spune multe despre importanţa pe care o acordăm abilitării comunităţilor şi democraţiei locale, descentralizării, şi desigur, drepturilor omului şi egalităţii de gen. Pentru a sprijini aceste eforturi, cooperăm strâns cu Guvernul Republicii Moldova, Cancelaria de Stat, Parlamentul şi reprezentanţii autorităţilor publice locale.
13.10.2011   5354 Accesări   
   
1 2 »»
               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2021 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 1087120 |  ieri: 940 |  azi: 104 |  Online: 1
 
Abonare noutăţi